Orosz Mihály Zoltán: 40 millióból nem lehet 150-et ellopni

Hazugságcunaminak, aljas lejáratókampánynak nevezte Orosz Mihály Zoltán az országos médiákban és internetes portálokon megjelent híreket, melyek szerint Érpatakon embereket fosztanak ki a vagyonukból és 150 millió forint közpénzt használtak fel magáncélra.
– Az erkölcsi bizonyítványom tiszta, soha életemben nem ítéltek el – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Érpatak vezetője, s hozzátette: a valótlan állítások miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az ellene felhozott híresztelésekkel kapcsolatban kifejtette: a településen valóban vásároltak régóta nem lakott, leromlott állapotban lévő ingatlanokat, azonban ezeket nem az önkormányzat, hanem teljesen jogszerűen, minden törvényi előírást betartva a helyi lokálpatrióták alapította Benefícium Szeretetszolgálat vette meg a tulajdonosoktól – a tagdíjakból és támogatásokból –, majd adta át az önkormányzatnak hasznosításra.

– A mintegy 50 megvásárolt területből mindössze tízen található ingatlan, ezeket olyan lakosok kaphatják meg, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, de dolgozni akaró, tisztességes emberek, szívességi lakáshasználóként élhetnek ott. A telkeket pedig bevonjuk a közmunkaprogramokba, mert minél nagyobb területen gazdálkodunk, annál több embernek tudunk helyben munkát adni – fogalmazott Orosz Mihály Zoltán. Visszautasította, hogy akár egyetlen olyan ingatlan adásvétel történt volna, amikor a tulajdonost becsapták vagy megkárosították volna.

Orosz Mihály Zoltán kijelentette: Érpataknak soha nem volt adóssága, soha nem kapott adósságkonszolidációt. Takarékos gazdálkodás mellett az évi 200 millió forintos költségvetésükből is mindig tudnak tartalékot képzeni. Térségi pályázaton nyertek 40 millió forintot intézményfelújításra, azonban azt önerőből kellett kiegészíteni, hogy ne csak a szociális központot, hanem az orvosi rendelőt és a védőnői szolgálat épületét is korszerűsíteni tudják.

– Hol van itt 150 millió forint közpénz amit magáncélra használtunk fel: negyvenből nem lehet 150-et ellopni – mondta Érpatak polgármestere, aki cáfolta azt is, hogy bujkálna a hatóság elől és hamis orvosi igazolásokat kért volna. – Nem kaptam azért büntetést, mert igazolatlanul elmulasztottam volna idézésen megjelenni – tette hozzá. Újságírói kérdésre elmondta: nem tudja, hogy a közokirat-hamisítási ügy az ingatlanvásárlások miatt indult-e, hivatalosan nem értesítették.

Érpatak polgármesterét érintő ügyek

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint Orosz Mihály Zoltán ellen a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2015. június 7-én közösség elleni uszítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bírósághoz. Az ügy jelenleg tárgyalási szakban az Egri Járásbíróságon van folyamatban.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. február 3-án közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be ellene vádiratot a Nyíregyházi Járásbíróságon. Gyanúsítottként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. október 24-én kihallgatta, ezen a gyanúsított védője is jelen volt. A gyanúsított panaszt jelentett be a gyanúsítottkénti kihallgatása miatt, amit a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016. november 2-án elutasított.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság 2017. január 9-én gyanúsítottként hallgatta ki becsületsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt. Ez a nyomozás jelenleg folyamatban van, a nyomozás eredményes befejezéséhez fűződő érdekre tekintettel bővebb felvilágosítást az ügyben nem adhattak.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/sdBL8jpuro8/3387086
Felkapott
További hírek