Pályaorientációs napot tartottak a Kállayban


A környező települések, illetve a helyi általános iskola 7–8. osztályos, pályaválasztást fontolgató tanulói nem csupán az intézmény képzési palettáját vették szemügyre, megismerkedtek az ott oktatott mesterségek sajátosságaival, „kulisszatitkaival” is.

Látogatás a tanműhelyekben

– A diákok élvezettel vettek részt a szakmákat bemutató játékos feladatokban, az egyes állomásokon a pincér, a szakács, az eladó, a fémipari, az építőipari, a női szabó és a szociális gondozó-ápoló szakmákkal ismerkedhettek meg. Örömmel láttuk a gyerekek arcán, hogy több szakma is felkeltette az érdeklődésüket, kérdésekkel ostromolták a szakoktatókat, és lelkesen, ügyesen kapcsolódtak be a tanműhelyek munkájába – nyilatkozta lapunknak Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Hozzátette: a gyakorlati foglalkozásoknak köszönhetően minden bizonnyal könnyebben tudnak majd dönteni a fiatalok a szakmaválasztás kérdésében. Nem kevés diákot a szüleik is elkísértek a nyílt napra, így bennük is sikerült tudatosítani a szakmatanulás jelentőségét, s azt, hogy továbbtanuláskor toplistás helyet érdemel a Kállay-középiskola.

PI

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/AmcfwUdfBAs/4093134
Felkapott
További hírek