Partnertalálkozó Horvátországban

Nagykálló Város Önkormányzatának képviselői az Interreg Central Europe „RUMOBIL” (Rural Mobility in European Regions affected by Demographic Change, azaz „A Demográfiai Változással Érintett Európai Régiók Vidéki Közlekedése) elnevezésű projekt kapcsán horvátországi konferencián vettek részt Varazdin városában.

A transznacionális együttműködési programok egyik küldetése, hogy adott szempontból egy térség egységként értelmezhető, több országból álló területek közösen keressenek megoldásokat a helyieket érintő közös problémákra. A transznacionális projektek jellemzően a programtér 5-7 országának 10-15 partnerének részvételével valósulnak meg.

Önkormányzatunkat az eseményen hárman képviselték: Baloghné Juhász Adrienn, Nagy Enikő és Papp Bence. Az utazás elsődleges célja a RUMOBIL projekt népszerűsítése, céljainak eredményeinek ismertetése szélesebb, nemzetközi közönség előtt.

A fórum június 15-én egy rövid sajtótájékoztatóval kezdődött, majd Varazdin megye képviselője, Ante Klecina nyitóbeszéde következett. Ezután beszámoló hangzott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat képviselője, Zimborán Gábor és Nagykálló Város Önkormányzatának képviselője, Papp Bence közös előadásában a RUMOBIL projektről és a projekt keretében Nagykállóban megvalósuló beruházásról, annak várható hatásairól, eredményeiről.

Ezt követően a résztevők a horvátországi, elsősorban a Varazdin megyei fejlesztési tervekről, stratégiákról, jövőbeli beruházásokról tudhattak meg többet, valamint a nap második felében, interaktív módon, kerekasztal beszélgetés során tehették fel kérdéseiket, oszthatták meg tapasztalataikat.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

P.B.

Forrás: http://nagykallo.hu/partnertalalkozo-horvatorszagban/
Felkapott
További hírek