“Remélem sikerült összeszedni földi maradványainkat és visszatalálunk arra útra, amely a pokolból kifelé vezet”


Úgy szép az élet, ha zajlik. Márpedig a megyei első osztályban ebből aztán nincs hiány.Miként korábban elsütöttük: ez a bajnokság olyan, hogy ismeretlen az előre lefutott meccs fogalma. Legfőképpen ama ténynek köszönhetően, hogy a megkapaszkodásért hajtó együttesek némelyike tavasszal jobban muzsikál, mint az élcsoportot alkotók többsége.

Leginkább a poraiból feltámadt Vásárosnamény idei domborítása szúr szemet: a télen munkába állt Farkas Béla edző nem vesztegeti az idejét, négy mérkőzésből tíz pontot kaszált „fiaival”. Ráadásul ezen röpke periódus alatt tizenöt gólt rámoltak be az ellenfeleknek! Az ősz végén még sereghajtó beregiek nem csupán „hátba csapták” a mezőnyt, a kiesőhelyekről is elmozdultak. Nem kevésbé kapar a Mándok, amely szintén feljebb tornázta magát – igaz, még így sem lélegezhet fel egyik fél sem. Na már most éppen, a két legénység éppen egymással gyürkőzik az aktuális fordulóban, aligha szükséges ecsetelni, ezúttal sem babra megy a játék.

Akárcsak a Baktalórántháza–Tuzsér, no meg a Balkány–Mátészalka találkozókon. Előbbi párharcban az ugyancsak a veszélyzónában tanyázó vendégeknek kell nagyon iparkodniuk, akik a Nagyecsed elleni hazai vereséget következményeként kerültek kutyaszorítóba. Utóbbi összecsapáson szintén a látogatóknak szükséges felszántani a pályát a kedvező eredmény elérése érdekében. Az elmúlt hét végét „kihagyó” szatmáriak csak az utolsó pozícióban ragadt, mindazonáltal egyáltalán nem reménytelen szituációba keveredett Gyulaházát előzik meg a táblázaton. Ugyanakkor szentírás, hogy a teljes mezőnyt tekintve változatlanul egyedül veretlen Balkány otthonában a pontszerzéshez is átlagon felüli produkcióval muszáj kirukkolni.

Az említett gyulaházi brigádnak is emberes lecke jut. A Nyírgyulajban egy ötöst hintő Sényőt próbálják megfékezni – szó se róla, nemes feladat. A bennmaradásért dúló küzdelemben vastagon érintett Ibránynak is munkás napja lesz szombaton: a Gyulaj ugyebár nagy zakót nézett be és nyilván nem szeretne egymás után kétszer megégni hazai pályán.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 21. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Baktalórántháza (8.)–Tuzsér (11.)

Illés László, baktalórántházi edző: – Hazai pályán mindenképpen nyerni kell. Azért tisztában vagyunk azzal, hogy a Tuzsér mindig is Tuzsér, amellyel könnyű mérkőzést talán még soha nem játszottunk.

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – A héten úgy érzem, sikerült rendet tenni a fejekben. A jelenlegi helyzetünkben semmi más nem elfogadható, csak a győzelem. Bízom a csapatban, hogy ezt teljesíteni tudja.

Vásárosnamény (13.)–Mándok (12.)

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – Ha akarásban, fegyelmezettséget és persze, az eredményességet tekintve tovább javulunk, akkor lépegethetünk előre.

Dancs Béla, tuzséri edző: – Mindkét csapat azért küzd, hogy elkerüljön a veszélyzónából. A Namény nagyon jól kezdte a tavaszi szezont, félelmetes mérlege van hazai pályán, éppen ezért különös figyelemre és taktikai fegyelemre lesz szükség, hogy megállítsuk menetelését. Bízom benne, hogy sikerülni fog.

Nyírgyulaj (6.)–Ibrány (10.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Ez eddig nem a mi tavaszunk, szétesett védekezés, erőtlen támadójáték,
alacsony futómennyiség jellemez bennünket. Mindenképpen változtatásra van szükség, vagy így, vagy úgy…

Paulik István, ibrányi edző: – A hétvégén mindenképpen pontot kell szereznünk. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk fegyelmezetten és koncentráltan kell futballoznunk.

Nagyecsed (2.)–Rakamaz (5.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Jól felkészített Rakamazt fogadunk, ugyanakkor azt gondolom, az őszi vereség miatt van törleszteni valónk. Ha a Tuzséron mutatott játékot, illetve akarást látom újra viszont, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Madalina György, rakamazi edző: – Aludva néhányat a vasárnapi mérkőzésre másként látom a Nagyhalász ellen történteket. Hisz legyőztünk egy jó csapatot és a körülményeket, egyben értékes sikert arattunk. Addig nincs gond, amíg gyengébb teljesítménnyel is nyerni tudunk, baj akkor lesz, amikor jó játékkal kikapunk. Reméljük, ez nem Nagyecseden következik be!

Vasárnap

Cellspan-Balkány (1.)–Mátészalkai MTK (14.)

Mirgai László, balkányi edző: – Tudjuk, a Mátészalkának égetően szüksége van a pontokra, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Hazai közönség előtt mindig szeretnénk jól teljesíteni, most is ez a célunk, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – Igaz, hogy már két tavaszi mérkőzésünk is elmaradt, de így is nagyon rossz a tabellára nézni, hiszen az számunkra nem sok jót mutat. Ebből a helyzetből kiindulva vágunk neki az áprilisi hét mérkőzésünknek, amelynek végén remélhetőleg távolabb kerülünk a kiesőzónától. Ennek a sorozatnak az első állomása Balkányban lesz, ahol a jelenlegi állás szerint a bajnokjelölt a kiesőjelölttel találkozik. Biztos vagyok abban, hogy ebből a mérkőzésből vagy nagyon jól fogunk kijönni, vagy nagyon csúnyán, itt nem lesz középút. Az esélyek nem mellettünk szólnak, de mindenképpen szeretnénk tisztességgel helytállni, ami a mi helyzetünkben minimum elvárható a csapattól.

Fehérgyarmat (7.)–Tiszavasvári (3.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Remélem, a bajnoki szünet során sikerült összeszedni „földi maradványainkat” és visszatalálunk arra útra, amely a pokolból kifelé vezet. Ellenkező esetben szurkolóink haragja a purgatóriumig kísérni fog bennünket.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Két hasonló cipőben járó együttes fog találkozni Fehérgyarmaton, ahol mindkét csapat számára csak a győzelem lesz az elfogadható eredmény. Ezt az a társaság fogja elérni, amely érvényesíteni tudja majd az akaratát a másik felett. Mellébeszédnek nem lesz helye hétvégén!

Sényő-Carnifex (9.)–Gyulaháza (15.)

Ember Roland, sényői edző: – A földön maradva ott szeretnénk folytatni, ahol Nyírgyulajban abbahagytuk.

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – A megyei szinten kiemelkedő játékoskerettel rendelkező és bombaformába lendült Sényő otthonában nem lehet más célunk, mint bízni a tisztes helytállásban.

Szabadnapos: Nagyhalász.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/XK4c2X2cP_M/3429229
Felkapott
További hírek