Soha rosszabb évet ne zárjanak diákolimpikonjaink!

A múlt heti, debreceni diákolimpiai fesztivállal (amelyben a IV. korcsoportos labdajátékok, tehát a kézi-, kosár- és röplabda valamint a labdarúgás mellett a III. korcsoportos atlétika és az V. korcsoportos úszás kapott helyet), lezárult a 2016-2017-es tanév versengése. A mérleg tehát megvonható, és ezt meg is tette Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

– A megyebeli iskolák színeiben indult sportolók és csapatok összesen tizenhárom arany-, nyolc ezüst- és tizenkét bronzérmet szereztek az országos döntőkön – kezdte a lényeggel a szerdai sajtótájékoztatót Baracsi Endre. – Azt hiszem, ez tisztességes teljesítményt nyújtottunk a diákolimpiai mozgalom jubileumi, harmincadik évében, köszönet érte a versenyzőknek, az őket felkészítő szakembereknek és az iskoláknak. Megyénk két országos döntőt rendezett, közmegelégedésre, amiben nagy szerepe volt a titkárunk, Urbán Gabriella vezette apparátusnak. Azt gondolom, jó évet zártunk, várjuk a folytatást szeptemberben.

Ami pedig a debreceni viadalt illeti, a csapatok közül a tiszavasvári futballisták szerepeltek a legjobban, ők Petruska Zoltán testnevelő vezetésével a harmadik helyen zártak. Ahogy arról beszámoltunk, negyedik helyezett lett a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium fiú kosárlabda-csapata, a lány röplabdázók között pedig a Móricz-iskola csapata az ötödik, a Bem a hetedik helyen végzett.

Atlétikában született meg a hétvége egyetlen szabolcsi aranyérme, Szabó Hunor (nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola) 600 méteren szerzett bajnoki címet. Gyüre Emese (záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola) távolugrásban lett második, az összetett csapatversenyben pedig bronzérmet szerzett a tiszavasváriak fiúcsapata (testnevelő: Rontó Zsolt). Az úszók legjobb eredménye két negyedik helyezés volt, azokat Ökrös Fanni (nyírbátori Báthory-iskola, 100 méter mell) és Balogh Krisztián (vásárosnaményi II. Rákóczi, 100 m hát) érte el.

Diákolimpiai bajnokaink

A 2016-2017-es tanévben első helyen végzett szerzett megyebeli versenyzők, csapatok

Egyéni versenyszámokban: Barna Bianka Dorottya (Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, atlétika, mezeifutás), Szabó Hunor (nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola, atlétika, 600 m), Zsiga Kinga (nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, atlétika, diszkoszvetés), Balogh Levente (kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola, atlétika, 100 m), Tamás Gergő (kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, torna), Ökrös Nelli (nyírbátori Báthory, úszás, 100 m mell), Dóbus István (Vásárosnamény, úszás, 100 m hát), Berettyán Anna (Nagykálló, úszás, 100 m hát).

Csapat: apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola (asztalitenisz, lány), nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium és Általános Iskola (kisiskolák atlétikai bajnoksága), nyíregyházi Eötvös (torna), nyíregyházi Kodály (úszás, 4×50 m váltó), nyíregyházi Vasvári (röplabda, lány).

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/IsB6UjgNW80/3532402
Felkapott
További hírek