Sokan a magányukat orvosolják kedvencükkel


Az állatvédők gyakran hangsúlyozzák a különböző fórumokon, hogy a kedvtelési állattartás a felelősségen kell hogy alapuljon, fontos, hogy megfelelő körülmények között, jól éljék az életüket a kis kedvenceink.

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik világszerte az állatok napját 1991 óta október 4-én.

Az állatok védelmét annyira szívügyének érzi a Nagykállóban élő dr. Bánkiné Vass Erika, hogy a legismertebb közösségi portálon Nagykállói gazdátlan állatok címmel oldalt szerkeszt.

– Az állatok számomra a világunk egyik csodáit jelentik. Önzetlen szeretetükért, hűségükért és végtelen odaadásukért rendkívül tisztelem őket. Azon vagyok, hogy az emberekben tudatosítsam, milyen kedves élőlények, szebbé, vidámabbá varázsolják az életünket. A közösségi oldalon is ezeket a gondolatokat népszerűsítem. Az állatok olyanok, mint a gyermekek. Segíteni, értékelni, vigyázni kell rájuk. Gyámoltalanok, de szeretetre méltóak. Hat macskánk van itthon, de mindig vannak vendégkutyák és vendégcicák is, amiket befogadunk hosszabb-rövidebb időre, s a helyi állatorvosoknak köszönhetően orvosi ellátásban is részesülnek, aztán igyekszem új gazdát találni nekik.

– Ugyanakkor szólni kell arról is, hogy az állatok milyen fizikai és mentális hatással vannak a gazdájukra. Az állatok napi elfoglaltságot jelentenek, sétáltatáskor levegőn van az ember, és ráadásul mozgásra is vagyunk kényszerítve. Én mindenkinek csak azt tudom javasolni, legyen otthon állata, ami egyben hűséges és odaadó társa is.

Nem panelbe való a kutya

„A kutyának és a macskának kint a helye!” – vallják sokan, s rosszallóan néznek a panellakásokban, társasházakban nevelt – nem ritkán neveletlen – négylábúakra és gazdáikra. Nem kevés lakóközösségben rendszeres konfliktusforrást jelentenek a szomszédok között a szagos, hangos kutyák, macskák, madarak.

KM-MML

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/Z2VDYUAcOn0/3638567
Felkapott
További hírek