Súlyosan megsérült a Tiszateleknél árokba csapódó autó sofőrje – Megyei katasztrófavédelmi hírek


Az elmúlt 24 órában 27 szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Hat hektáros területen égett a száraz aljnövényzet szombat délelőtt Kemecsén, a Petőfi utca mögötti területen. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Nyírmihálydiban, a Vasút utca végén egy hektáron adott feladatot a kigyulladt száraz fű oltása a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak, míg a település Gelsi utcai vasúti átjárójánál két hektáros területen a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltották el a foltokban felcsapó lángokat.

Kisebb területeken avatkoztak be a megye tűzoltói szabadtéri tűzeseteknél Újfehértón, Kisvárda és Ajak között, Nyírgyulaj belterületén, Nyírteleken és Nyíregyházán, valamint Mándokon, Nagykállóban és Tyukodon is. De hasonló feladat adott munkát a tűzoltóknak kigyulladt terület oltása Fényeslitke és Döge között, Ópályiban, a Zöldfa utcában, Gávavencsellőn, a Rakovszki utcában és Tiszadobon, a Vasvári Pál utcában, valamint Tiszalökön, a Damjanich utcában is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom! Így, a kijelölt tűzrakó helyeken is – valamint a közút- és vasút menti fásításokban tilos a tűzgyújtás beleértve a parlag- és gazégetést is.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók égő cigarettát és dohányterméket ne dobjanak el.

Az elmúlt időszakban ugyanis megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma. Az erősödő nappali felmelegedés, a szeles és csapadékmentes napok után kiszáradt a növényzet és az erdei avar több helyen kiszáradt, “gyúlékony állapotba került”, különösen a parlag- és legelőterületekkel határos erdőkben.

A rendkívül gyúlékony száraz növényzet és erdei avar az erdőkben, fásításokban vagy mezőgazdasági területeken közvetlen életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeseteket okozhat.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéséket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható!

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres melléképület vasárnap hajnalban Nagykállóban, a Kossuth utcában. A nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Az útról lesodródott és vízelvezető árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap reggel a 3834-es úton, a 24-es kilométernél, Tiszatelek közelében. A jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a sérült kiemelésében segítettek, a járművet áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/ze2qFdBQfaI/3398895
Felkapott
További hírek