„Szaporodnak a gondjaink, nem úgy, mint a pontjaink” – Történelmi meccs lesz Újfehértón!

Labdarúgás. A Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság 8. fordulójában szombaton és vasárnap is egyaránt négy mérkőzést rendeznek. Az osztály egyik meglepetéscsapata, az újonc Csenger a megilletődött kezdést követően szárnyal, Barcsay István gárdája az elmúlt öt fordulóban mindössze egy döntetlent engedett ellenfeleinek, és csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően negyedik a Mátészalka mögött. Szombati ellenfele, a Nyírgyulaj szintén meglepetést okozott eddigi szerényebb szereplésével.

Hazai esélyek Tarpán

Szintén ezen a napon a Nyírmeggyes a Vásárosnaményt fogadja, a hazai csapat hét közben Mándokon szaladt bele egy csúnya verésbe, ráadásul ez lesz a harmadik mérkőzése egy héten belül. Kérdés, mennyi energiája maradt a jobb erőkből álló Madalina-tanítványok ellen. A parádésan kezdő, majd megtorpanó és a legutóbbi két meccsét egyaránt elveszítő Mátészalka szomszédvári rangadón az edzőt váltó Nagyecsedet fogadja. Egy ilyen presztízsmeccsen bármilyen eredmény elképzelhető. A veretlenül menetelő Tarpa a Baktalórántházát fogadja, a találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda, a vendégek azonban a papírforma borítására készülnek. A hét utolsó napján a sereghajtó Kemecse a lassan magára találó Mándokot fogadja. A hazaiaknak minden pontra szükségük lenne, hogy elkerüljenek a veszélyes zónából. A vendégek önbizalom-növelő kiütéses győzelmet arattak csütörtökön, így joggal bizakodóak a találkozó előtt.

Történelmi meccs Újfehértón

A Gyulaháza a Kemecséhez hasonlóan eddig szintén egyszer hagyta el győztesen a játékteret, Bardi Gábor alakulatának négy vereséget követően szüksége lehet minden apró sikerre. Éles mérkőzés várható, hiszen az az Ibrány látogat hozzájuk, amelyik mindenképpen javítaná az elmúlt hetek botladozásait. A Baktán döntetlenező Újfehértó történelmi mérkőzésre készül, megye egyesként most fogadja először a Fehérgyarmat gárdáját. Két jó formában futballozó alakulat találkozik Nagyhalászban, a hazaiak két győzelemmel tértek vissza a tőlük évek óta megszokott formájukhoz, míg a vendégek zsinórban gyűjtött kilenc ponttal távolodtak el a kieső zónától.

Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 7. forduló (kezdés: 15, ifi: 13), szakvezetői várakozások

Szombat

Csenger (4.)–Nyírgyulaj (8.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Sikerült az elmúlt hétvégén kompenzálni az itthon elhullajtott pontokat. Remélem, a fiúk ebből önbizalmat merítenek, és bízom benne, hogy szombaton hasonló mentalitással, hozzáállással lépünk pályára. Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A héten sok mindent átbeszéltünk. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az ősz hátralévő mérkőzéseiből.

Nyírmeggyes (9.)–Vásárosnamény (2.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Meglepően jól szerepel eddig a Nyírmeggyes, erre nem sokan számítottak. Engem azonban nem lepett meg az eddigi teljesítményük, hiszen olyan játékosokkal erősödtek, mint Pálvölgyi, Török Pista, Török Sanyika. Nehéz mérkőzésre számítok, de minden pontra szükségünk van, ha az élbolyban szeretnénk maradni.

Nagyecsed (7.)–Mátészalka (3.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Egy szomszédvári rangadón, remélem, senkit nem kell motiválni. Nem is lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Egy Ecsed–Szalka mindig presztízsmeccs. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de mindenképpen javítani szeretnénk az elmúlt két hét botlásait.

Tarpa (1.)–Baktalórántháza (13.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Szeretnénk tovább folytatni sikeres szereplésünket, ennek megfelelően készülünk. A többi eldől szombaton a pályán. Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A bajnokesélyeshez látogatunk, a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de nem mindig jön be a papírforma….

Vasárnap

Mándok (11.)–Kemecse (16.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – A legutóbbi két győzelemnek akkor lesz igazán értéke, ha a zsinórban harmadik hazai mérkőzést is behúzzuk. Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Remélem, sérültjeink, betegeink hadra foghatóak lesznek, és így jó eredményt tudunk elérni.

Gyulaháza (15.)–Ibrány (6.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az elmúlt hetek vereségei után mindenképpen itthon szeretnénk tartani a három pontot. Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Az elmúlt két mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Voltak dolgok, amelyeket át kellett beszélni, és fejben helyre kellett tenni. Hétvégén szeretnénk, ha ugyanolyan alázattal, lelkesedéssel és nagy önbizalommal lépnénk pályára, mint a bajnokság kezdetén.

Újfehértó (5.)–Fehérgyarmat (14.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt héten nagyon fáradtan, lassan játszottunk. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények. Remélhetőleg hazai környezetben sokkal több helyzetet tudunk majd kidolgozni, és dinamikusabbak leszünk a pálya minden részén. Minden mérkőzésen szeretnénk pontjaink számát gyarapítani, de tudjuk jól, ezzel a Gyarmat sincs másként. Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Szaporodnak a gondjaink, nem úgy, mint a pontjaink. Várjuk a meccset, soha nem játszottunk még ott. A következő mérkőzések nagy kihívás elé állítják játékosaimat, akik komolyabb hozzáállást ígértek. De még nem vagyunk a gödör mélyén, amit sajnos magunknak ástunk.

Nagyhalász (12.)–Balkány (10.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Ellenfelünk jó formában érkezik hozzánk, ugyan mi is nyertük az elmúlt két meccsünket, de a sérüléseink miatt nehéz mérkőzésre számítok. Mindenesetre ha a pályán lévők mindent beleadnak, akkor lehet keresnivalónk. Mirgai László, a Balkány edzője: – Bizakodó vagyok, hiszen játékosaim remélhetőleg a három győzelem után kellő önbizalommal lépnek pályára, és elhiszik, hogy többre képesek. Ha ugyanaz a koncentráció és akarat meglesz Halászban is, mint a múlt hétvégén, akkor képesek lehetünk a pontszerzésre. BB
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek