Szén-monoxid érzékelő mentett életet Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Öt hektár területen égett a száraz aljnövényzet csütörtök délután Újfehértó és Nagykálló között. A II. riasztási fokozatban az újfehértói önkormányzati tűzoltók mellett a nyíregyházi, a hajdúnánási és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók, valamint a nagykállói önkéntesek vonultak az esethez. A tűzoltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kisebb területeken is a szabadtéri tűz oltása adott feladatot a tűzoltóknak csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, így Kisvárdán, Nyírkátán, Dombrádon, Nagyhalászban, Napkoron és Tiszavasváriban, valamint Nyírbátorban is.

Időben és helyesen jelzett a szén-monoxid érzékelő csütörtök délután egy nyíregyházi társasházi lakásban, az Arany János utcában, ahol a konyhai fali gázüzemű vízátfolyós melegítőnél az átszellőztetést követően mértek magasabb gázkoncentrációt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. Az érzékelőnek köszönhetően senki nem sérült meg. A gázszolgáltató a készülék használatát megtiltotta, ugyanis az épületben a levegő utánpótlás nem volt megfelelő.

Kigyulladt egy családi ház villanyóra szekrénye csütörtökön esete Nyíregyházán, a Kökény utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült egy darab porral oltó készülékkel eloltaniuk. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították az épületet átvizsgálták és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/tIVXCXbw86U/3413165
Felkapott
További hírek