Szerda este a Tükrös Zenekar koncertezik Harangodon

A Téka Népművészeti Tábor szervezői az elmúlt tíz év során ún. tematikus napot is beiktattak a kézműves mesterségek gyakorlása, vagy a néptánc és népdalismeret bővítése mellé. Így szerveztek már nyírségi lakodalmat, tartottak várást, aratónapot, vagy építettek játszóteret a Harangodon.
Az idei évben a Téka Páratlan Napján, július 26-án 20 órától, a népszerű Tükrös Zenekar ad koncertet a harangodi tánccsűrben. Az 1986-ban alakult együttes tradicionális magyar népzenét játszik a hagyományos vonószenekarok felállásában, kiegészülve a cimbalommal.

Első önálló albumuk (Magyar népzene) 1996-ban jelent meg. Az ezredfordulóra készült el a Szatmári népzene az 1900-as évekből című lemezük, amely elnyerte a Magyar Népművészeti Akadémia Arany oklevelét. 2001-ben megkapták a Népművészet Ifjú Mestere címet.

Holnap este a Tükrös Zenekar koncertje mellett, a nagyecsedi adatközlők is be mutatkoznak a tánccsűrben. A szervezők mindenkit nagy szeretettel hívnak és várnak a zenekar koncertjére és az azt követő táncházba, Nagykálló Harangodra!

De nem csak ezen a napon, hanem július 30-ig várják az összművészeti fesztiválra az érdeklődőket, ahol nappal a kézműves foglalkozásokon, néptánc- és ének tanításon vehetnek részt kicsik és nagyok, az elsajátított tánclépéseket és dalokat pedig a hajnalig tartó táncházakban gyakorolhatják.

Forrás: http://nagykallo.hu/szerda-este-a-tukros-zenekar-koncertezik-harangodon/
Felkapott
További hírek