Szívből, szeretetből muzsikáltak

Szívből, szeretetből muzsikáltak hétfőn este Nagykállóban, a református templomban a Magonc Együttes tagjai.

„Adjad, hogy rövid életem minden napja nékem nevezetes és drága legyen. Adj kedvet, bátorságot és erőt, hogy mindennap valami hasznosat és jót cselekedjek, hogy ne vesszen örökségemből egy nap sem.
Távoztasd el tőlem a hiúságot, az ártalmas fényűzést, a mérges hízelkedést, a megvetendő zsugoriságot. Adjad, hogy nyelvem az igazságot mondja és védje, adj reménységet és alázatosságot, hogy a véghezvinni valókat végezhessem. Míg nappal vagyon, addig akarok munkálkodni, mert eljön az éj, hol senki nem dolgozhat.” Mint minden alkalommal, így most is ennek az imádságnak az elmondásával kezdte koncertjét a református templomban a Magonc Együttes. A Lányi György népzenész (Téka Együttes) vezette zenekar tagjai 7 és 12 éves korú gyerekek, az Óbudai Waldorf Iskola növendékei: furulyások, dobosok, gitárosok, kobzások és ütőgardonosok, akik muzsikálás közben pompásan, hatalmas szívvel és tüdővel énekelnek is.

-Annak idején megálmodtam egy nagy létszámú gyerekzenekart és sikerült létrehozni. Most már 20 éve működik az együttes, melynek tagjai folyamatosan cserélődnek, hiszen a nagyobbak máshol folytatják a tanulmányaikat, s helyükre érkeznek a kisebbek. Eddig négy CD-t és három DVD-t jelentettünk meg – mondta Lányi György népzenész, az együttes vezetője, aki évek óta a Magonc Nomád Táborok szervezője. A Magonc Együttes tagjai és szüleik ugyanis az elmúlt napokban Nagykállóban, a Harangodon pihentek. Az ötnapos tábor ideje alatt folyamatosan zenéltek a gyerekek, illetve kézműveskedtek: agyagoztak, nemezeltek, gyöngyöt fűztek, közösen játszottak, vagy éppen felfedezték a szépséges Harangod élővilágát. Lányi György neve egyébként nem ismeretlen a nagykállóiak előtt, hiszen ő a harangodi Téka Népművészeti Táborok alapító tagja. Városunkba idén második alkalommal érkeztek pihenni a fővárosból és környékéről a gyermekek és szüleik, közel 300-an. Látogatásuk alatt koncerttel kedveskedtek a város lakóinak: június 19-én (hétfőn) este a Nagykállói Református Műemléktemplomba, majd másnap a harangodi tánccsűrbe egy újabb varázslatos élményt nyújtó előadásra és táncházba várták az érdeklődőket.

Forrás: http://nagykallo.hu/szivbol-szeretetbol-muzsikaltak/
Felkapott
További hírek