Szünetel a színészképzés Nagykállón

Egy, a legnépszerűbb közösségi oldalon megjelent bejegyzés szerint a nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban a következő tanévtől „szünetel” a drámatagozat. A nagy múltú intézmény számtalan szakmai sikert könyvelhetett el az évek során, a fejüket színészmesterségre adó diákok és pedagógusaik nemcsak hazánkban, de az országhatárokon kívül is hírét vitték a középiskola nívós képzésének. Érthető hát a jelenlegi és volt tanítványok felháborodása. Bobonka Gyula, az intézmény igazgatója nem kívánt megszólalni az ügyben, így a miértekre és a hogyan továbbra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál kerestünk választ.

Évek óta erősen fogyatkozik a drámatagozatra jelentkező diákok száma.
Gaszperné Román Margit

– A Nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium és Kollégiumban évek óta erősen fogyatkozik a drámatagozatra jelentkező diákok száma, a jelenlegi tanévre beiratkozott tanulók már el sem érik a jogszabályban előírt létszámot – tudtuk meg Gaszperné Román Margit tankerületi igazgatótól. Hozzátette: a tankerület egyeztetett az intézmény vezetésével, melynek eredményeként szeptembertől nem indítanak drámás osztályt. Az érdeklődő fiatalokat másik, a tankerülethez tartozó intézmény fogadja majd.

Szerettük volna megtudni, hogy melyik iskoláról van szó, azonban a lehetséges érintettek megkeresésünkkor nem éltek a nyilatkozati lehetőséggel.

– KM –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/WxJp3TyxFsY/3414438
Felkapott
További hírek