Tanévkezdéssel kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

2020. szeptember 1-jén – terveink szerint – hagyományos munkarendben, nappali rendszerű neveléssel-oktatással indítjuk a 2020/2021. tanévet.

A járványügyi helyzetre való tekintettel tanévnyitó ünnepséget csak az 1. évfolyam számára tartunk. Helyszín: a felső tagozat udvara, időpont: 8:15 óra.

A magasabb évfolyamok tanévnyitójára 8:00 órától osztályonként a tantermekben kerül sor a szülők, hozzátartozók jelenléte nélkül. Az osztályonkénti tanévnyitóra nem kérjük az ünnepi öltözet viselését.

Az elsősök a felső tagozat udvarán, a többi évfolyam tanulói a kihelyezett beosztás szerinti osztálytermekben gyülekeznek 7:45 órától.

Kérjük a szülőket, hogy gyermekenként 1 kísérő vegyen részt az ünnepélyes tanévnyitón a járványügyi szabályok szigorú betartásával (kézfertőtlenítés, távolságtartás, maszkviselés). Gyermekek számára a maszk viselése nem kötelező, 5-8. évfolyamon azonban a közösségi terekben ajánlott.

Az első tanítási napon alsó tagozaton 4, a felső tagozaton 5 osztályfőnöki órát tartunk. Sor kerül a megelőző intézkedések ismertetésére, a tankönyvek kiosztására, majd megkapják a gyermekek azokat a nyomtatványokat (szülői nyilatkozatok, tanulói adatlap, étkezés iránti kérelem…), amiket másnapra kérünk kitölteni, leadni. Szeptember 1-jén az iskolai étkezést úgy tudjuk biztosítani, ha jelzik, menzát vagy háromszori étkezést igényelnek-e. A napközis és tanulószobai foglalkozások 16 óráig tartanak, gyermekfelügyeletet 17 óráig biztosítunk. Az osztályfőnökkel történt egyeztetésnek megfelelően 16:00, 16:30 és 17:00 órakor mehetnek haza a gyermekek. 2020. szeptember 11-ig a szülő írásbeli kérelmére az osztályfőnök elengedheti a tanulót a tanítási órák után. Szeptember 14-től erre csak a délutáni foglalkozások alóli mentesítési kérelemre kiadott igazgatói felmentéssel van lehetőség. Az írásbeli kérelmet 2020. szeptember 10-ig lehet leadni.

Hamarosan közzétesszük iskolánk járványügyi intézkedési tervét. Kérjük, kövessék figyelemmel a KRÉTA üzeneteket és honlapunkat. A tanévkezdést követően személyes jelenléttel járó és online szülői értekezleteket tartunk, ahol részletes tájékoztatást nyújtunk.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Mindenkinek jó egészséget, eredményekben gazdag, sikeres 2020/2021-es tanévet kívánunk!

Forrás: Nagykállói Általános Iskola
Felkapott
További hírek