Tisztelt Szülők, kedves Tanulóink!

11 hónappal ezelőtt

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy az 1.osztályos gyerekek számára szervezett Csibetábor elmarad.

A 2020/2021-es tanévet hagyományos munkarend szerint 2020. szeptember 1-jén, kedden kezdjük.

Hagyományos tanévnyitó ünnepséget az általános iskola első osztályának 8 órakor tartunk az iskola sportpályáján. A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényen gyerekenként egy szülő vehet rész.

A 7. osztályos és a 9/Kny, 9/Ny, 9.b osztályos tanulók ünnepélyes tanévnyitójának kezdete  9 óra, megjelenés ünnepi öltözetben.

Minden tanulónak, függetlenül az évnyitó kezdetétől az iskolába való érkezés időpontja 7:50.

AZ ELSŐ TANÍTÁSI NAP RENDJE

Alsó tagozat:

Ezen a napon alsó tagozaton négy osztályfőnöki órát tartunk, utána a gyerekek külön beosztás szerint ebédelnek, majd hazamehetnek. A gyerekek minden megvásárolt felszereléssel, iskolatáskával érkezzenek. Az osztályfőnökök a héten minden szülőt tájékoztatnak arról, hogy pontosan mikorra, melyik kijárathoz érkezzenek a gyerekekért. Kérjük, hogy a tömeges érkezés elkerülése végett pontosan kövessék az osztályfőnök kéréseit, és az általa megadott időben a megadott helyen várják gyermekeiket!

Gimnázium:

Gimnáziumban szeptember 1-jén öt osztályfőnöki órát tartunk, tankönyvosztás pedig ezen a napon meghatározott rend szerint történik.

Mindannyian arra törekszünk, hogy a diákjaink egészsége az épületen belül, társaik körében is biztonságban legyen. Ennek érdekében az EMMI járványügyi intézkedések idején alkalmazandó eljárásrendjének megfelelően a következő kérésekkel fordulunk Önökhöz:

– Kérjük, hogy reggelenként a szülők gyermekeiktől még az épület előtt búcsúzzanak el, oda ne kísérjék be őket, délután pedig az épületen kívül várakozzanak a gyermekekért érkező szülők.

– A tanulók az iskola épületébe csak kézfertőtlenítés után léphetnek be. A gyakori kézmosásra napközben is kiemelt figyelmet fordítunk majd. Az első tanítási napon a gyerekekkel osztályfőnökeik megismertetik a megelőzéshez szükséges intézkedéseket, az első szülői értekezleteken pedig Önökkel is megbeszélik majd. Ezek betartásában kérjük támogató együttműködésüket!

– Az iskola közösségi terein, folyosóin a maszkviselés mindenki számára ajánlott. Tanórán a maszk felvehető, viselése nem kötelező.

– Kérjük, hogy az iskolába csak teljesen egészséges tanulót engedjenek be. A hőemelkedéses, lázas, köhögő vagy egyéb tünetet mutató gyermeket elkülönítjük, a szülőket pedig azonnal értesítjük. A beteg gyermek a közösségbe csak orvosi igazolással térhet vissza.

– A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn.

 

Mindenkinek jó egészséget, sikerekben és örömökben gazdag tanévet kívánunk:

A Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium vezetősége