Tizenegy szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Kigyulladt egy hét lakásos, három szintes társasház tetőszerkezete szombat délelőtt Nyíregyházán, a Báthori utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok, valamint gépezetes tolólétra segítségével oltották el a kigyulladt szigetelőanyagot és a fagerendákat. Személyi sérülés nem történt, egy lakás lakhatatlanná vált, ezért az ott lakók rokonokhoz költöztek. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Szénabálák gyulladtak meg egy mezőgazdasági tárolóban szombat délelőtt Rápolton, a Dózsa György utcában, ahol a tűz a mellette lévő istállót is veszélyeztette, ahonnan az állatokat a tulajdonos időben kimenekítette. A mátészalkai hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy 120 literes akvárium elektromos berendezése szombat délután Kisvárdán, a Városmajor utca egyik lakásában, ahol a tároló szekrény is lángra kapott. A tűzben az akvárium megrepedt, majd a kiömlő víz eloltotta a lángokat. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Villanyoszlopnak, majd kerítésnek ütközött és felborult egy személygépkocsi szombat este Nagykállóban, a Széchenyi utcában. A balesetben hárman sérültek meg. A helyi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, majd kerekeire visszaállították.

11 esetben szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Öt hektáron égett a száraz fű szombat délután Geszteréd külterületén. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kézsizserszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Levelek külterületén egy három hektáros területen gyulladt meg a nádas, itt a baktalórántházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Újdombrád külterületén a kukoricatarló égett két hektáron, ahol a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Kisebb területeken adott még feladatot a szabadtéri tűz oltása, így Kemecsén, Napkoron, Tiszaladányban, Nyíribronyban, Nyíregyházán, Aranyosapátiban és Nagyhalász külterületén is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/hgVKe8jynrc/3431260
Felkapott
További hírek