Tizenkét szabadtéri tűzesethez vonultak vasárnap a tűzoltók – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Tizenkét szabadtéri tűzesethez vonultak vasárnap a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Egy hektáron a bozótos égett vasárnap délelőtt Nagyhalászon, a Rákóczi utcában. Az ibrányi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendő segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Hatszáz négyzetméteren adott feladatot a szabadtéri tűz oltása vasárnap délelőtt a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak Rétközberencsen, a Fő út melletti üres területen, ahol szándékos károkozás miatt indult eljárás.

Sényőn, a Béke utcában nyolcszáz négyzetméteren égett az avar, itt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, míg Kállósemjénben a délutáni órákban Forrástanyán gyulladt ki több hektáros terület, ahol a nyírbátori hivatásos tűzoltók mellett a nagykállói önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat.

Hasonló esemény miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek Nyírmihálydiban, Tiszalökön, Tiszabercelen, valamint Kisvárda és Ajak között. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy családi ház konyhájában lévő sütő burkolata vasárnap délelőtt Újfehértón, a Hársfa utcában, ahol a tulajdonosnak sikerült megfékeznie a lángokat. A város önkormányzati tűzoltói az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy lakatlan ház konyhájában és előszobájában vasárnap este Tornyospálcán, a Virág utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/VuC7MbY-Fz4/3408243
Felkapott
További hírek