Több tűzeset is volt a hétvégén

Hatszáz négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet kapott lángra szombat délután Nagykállóban, az Akácos úton. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy étterem konyhájában a forró olaj, amit egy rendőr porral oltó készülék segítségével eloltott vasárnap hajnalban Mátészalkán, a Jármi úton. A város hivatásos tűzoltói az épületet átvizsgálták és a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Egy ott dolgozót füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Harminc négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet gyulladt meg vasárnap délben Baktalórántháza és Rohod között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Nyírkátán vasárnap a délutáni órákban négy hektár területen kellett a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak, ahol vágástéri hulladék gyulladt be, a tűz átterjedt egy akácfasorra is. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kiskutyák mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét vasárnap Demecserben, a Szabolcsvezér úton, ahol öt darab fiatal négylábút egy ruhagyűjtő konténerbe dobtak. A helyi önkéntes tűzoltók csapszegvágóval a lakatot levágták és épségben a kiskutyákat átadták az Állatbarát Alapítvány munkatársainak.

– SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/flj8KCodGLU/3497197
Felkapott
További hírek