Tokhallal lett a harmadik a játékunkban

Egy tokhallal lett a harmadik A hónap fogása című játékunk szeptemberi fordulójában a Nyíregyházán élő Lehóczki János. Már gyermekkorában megszerette a horgászatot, abban az időben sokat járt az édesapjával a nagyhalászi Fertő II. nevet viselő tóra.

Próba szerencse

Mostanában az apagyi tónál várja a halak kapását, de szívesen horgászik máshol is. Az eddigi legnagyobb halát, egy 9 kilogrammos pontyot a nagykállói horgásztóban fogta. Korábban Biriben és a Pazonyi Horgásztanyán is akasztott már meg tokhalat.
– A hónap fogása című játékra a barátnőm hívta fel a figyelmemet, ő a közösségi portálon látta meg a felhívást. Úgy voltam vele, hogy próba szerencse – mesélte lapunknak a nyereménye átvételekor Lehóczki János.
– Egy hétköznap a munka után a barátnőmmel mentem ki Apagyra pontyozni. A csalitüskére gumikukorica került. Úgy 17 óra körül lehetett, amikor szép lassan meghúzta a zsinórt a hal. Nem tudtam, mi lehet a horgon, amikor először feljött a víz felszínére, nem ismertem fel, csak később tudatosult bennem, hogy ez bizony tokhal.

Csend és békesség

Ameddig be nem fagynak a tavak, addig horgászik Lehócz­ki János. Ha pedig az állóvizekben már nem lehet áztatni a zsinórokat, akkor irány a Bodrog és a Tisza, ahol lehet pergetni a rablóhalak kapásaira várva. – Szeretek a természetben lenni, a szép táj, a csend és a végtelen békesség megnyugtat, felfrissít – tette hozzá befejezésül Lehóczki János. Várjuk a fényképeket az októberi fordulóra! MML
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek