Újra életre kelnek a színek

Újra életre kelnek a színek

Nagykállóban is elkezdődött az egynyári növények kiültetése, kihelyezése a virágágyásokba és az oszlopokra. Hét elején az önkormányzat munkatársai 65 darab színpompás futómuskátlival beültetett, látványos és „szemrevaló” virágdézsát helyeztek ki a villanyoszlopokra, ezen kívül a sokak által kedvelt, hamarosan csodásan illatozó és kékeslila virágot bontó levendulatöveket ültettek a terekre.

 

A szívünk is örül amikor süt a nap, s életre kelnek a színek.Főleg tavasszal, amikor a növények szerteágazó típusai mutatkoznak meg a köztereken. Ezt történik most Nagykállóban is, amikor tarka virágok bontanak szirmot az ágyásokban, az oszlopokon, a dézsákban. Az önkormányzat – közmunkaprogramjában dolgozó – munkatársai a Bátori úton lévő üvegházban még hetekkel ezelőtt ültették be a virágcserepeket futómuskátlival, hogy azok megerősödjenek, bimbót neveljenek és virágot bontsanak. A héten pedig elérkezett az ideje, hogy kihelyezzék azokat a belváros és a forgalmasabb utak mellettivillanyoszlopokra, hogy a 65 virágdézsából lelógó színes virágok a következő hónapokban magukra vonják az arra közlekedők figyelmét.

Az önkormányzat munkatársai már évek óta szaporítanak, nevelnek az üvegházban értékes levendulát is. Idén ennek köszönhetően mintegy 200 tövet tudtak kiültetni a város különböző pontjaira, a rózsatövek mellé, hiszen ezek a növények távol tartják a levéltetveket, s így kevesebbet kell permetezni azokat.

Folyamatos a virágágyások beültetése is a városban.A munkatársak jogosan tartottak attól, hogy a májusi fagyosszentek kárt tesznek a növényekben, így a hidegre érzékenyebb vinkátpéldául csak a következő napokban, hetekben ültetik majd, illetve ekkor helyezik ki a kisbegóniával beültetett oszlopos ládákat is.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek