Újra indul a lomtalanítás

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a járványügyi helyzet enyhülése kapcsán a korábban leállított lomtalanítás átütemezését megkezdte.

Ezen intézkedés alapján a megye lakosainak 2020. június 15. napjától lehetőségük van újra regisztrálni az áthelyezett lomtalanítási időpontokra. A bejelentkezést 2020. július 31. napjáig tehetik meg az alábbi elérhetőségek egyikén:

megadását követően a településnél megjelölt időpontokra regisztrálva

  • e-mailben: lomtalanitas2020@eakhulladek.hu címen
  • telefonon az ÉAK Nonprofit Kft. lomtalanítás bejelentő telefonos ügyfélvonalán 06 42 594 531
  • személyesen a 4400 Nyíregyháza, Bokréta utca 22. szám alatti központi telephelyen, valamint a

Kisvárdai Hulladékkezelő Központban és a Nagyecsedi Hulladékkezelő Központban.

A szolgáltatást kizárólag a közszolgáltató nyilvántartásában szereplő, közszolgáltatási díj fizetésére kötelezett természetes személy ingatlanhasználó, valamint a társasház és a lakásszövetkezet veheti igénybe. A jogosultság feltételeinek meglétét az ÉAK Nonprofit Kft. munkatársai az igénylés során ellenőrzik.

A hulladék kizárólag az ingatlan telekhatárán belül (kapun belül) helyezhető el, közterületre hulladék nem kerülhet. A hulladékot a kapu közelében célszerű elhelyezni a könnyebb kihordás érdekében. A lomhulladékot az ingatlanhasználónak vagy meghatalmazottjának kell átadnia. A lomtalanítás nagydarabos hulladékra vonatkozik, de lehetőség van kis mennyiségben kisebb méretű lom elszállítására is, amennyiben azok bekötött áttetsző zsákban, papírdobozban kerülnek átadásra. Munkatársaink a hulladékot gépjárműre rakodják, és az igénylő az elszállítást aláírásával igazolja.

Lomtalanításkor átadható hulladék:

  • bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, szőnyeg, matrac, stb..) szétszerelt, mozgatható állapotban
  • műanyag medence, játékok, textil, ruhanemű zsákolt, dobozolt, kötegelt állapotban
  • háztartásonként maximum 4 db személygépkocsi-, kerékpár-, illetve motorkerékpár-gumi

A szolgáltatás során ezek maximális mennyisége együttesen 2 m3 lehet. Amennyiben az ingatlannál a maximális mennyiségnél több lom kerülne átadásra, a szolgáltató a megrendelt (többlet) szolgáltatást megtagadja. A többlet lomok átadására a hulladékudvarokban van lehetőség, illetve elszállítását az ingatlantulajdonosok külön szolgáltatásként tudják megrendelni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék közterületre történő kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, mely szabálysértési eljárás megindításával jár. A közterületre kihelyezett lomhulladék nem kerül elszállításra.

Azok az ügyfelek, akiknél már 2020-ban korábban megtörtént a lomtalanítás nem kérhetnek újabb időpontot.

További részleteket a http://www.eakhulladek.hu/bejegyzes/2020/06/ujra_indul_a_lomtalanitas

alatt találhatnak.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek