Újraszínezték a tereket

Nagykállóban az elmúlt napokban különböző színárnyalatú kis- és gumósbegóniával, vinkával, margarétával, muskátlival színezték újra a tereket, parkokat és az utak menti ágyásokat. A több mint kétezer virágtövet a közmunkaprogramban részt vevő dolgozók ültették ki, akik rövidesen a villanyoszlopokra is kihelyezik a cserepes növényeket.

– Vigyázzunk a virágokra, hogy ne csak egy-két napig, hanem a fagyok beálltáig tudjanak virágozni, ezért kérjük, hogy ne tépjék ki, ne tapossák le a növényeket. Ne fosszanak meg másokat a széppé tett környezet élményétől – mondta Séra József, a közfoglalkoztatott dolgozók munkavezetője.

Tavasszal Nagykállóban is pusztította a közterek évelő növényeit a selyemfényű puszpángmoly, de leginkább a Szivárvány Tagóvoda (Petőfi u.) előtti terület több éves sövényét dézsmálta meg. A tereken terülő- és gömbtujákból pótolták a károsodott növényeket, az óvoda előtti ágyásokat egyelőre egynyári virágokkal ültették be, itt ugyanis csak ősszel tudják újratelepíteni az évelőket.

-Kiültetés után a munka természetesen hónapokon át tart, hiszen folyamatosan öntözni, kapálni kell a növényeket. Az elmúlt hetekben felülvizsgáltuk az öntözőrendszereket, ahol szükséges volt javítottuk, kicseréltük a hibás elemeket – tájékoztatott Séra József, aki elmondta, hogy munkatársaival a következő napokban a Szabadság tér szökőkútjának egyik villanymotorját javítják majd, így a nagykállóiaknak, illetve a városba érkezőknek a

karbantartás ideje alatt nélkülözniük kell a szépen ívelő vízsugarak látványát.

Forrás: http://nagykallo.hu/ujraszineztek-a-tereket/
Felkapott
További hírek