Üzemanyagot szállító tartálykocsi karambolozott autóval Baktalórántházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek


Üzemanyagot szállító tartálykocsi és személyautó ütközött a délutáni órákban Baktalórántházán, a Móricz Zsigmond és a Zöldfa utcák kereszteződésében. A balesetben egy ember sérült meg. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították. A tartály nem sérült, a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági helyszíni szemlét és ADR ellenőrzést végzett.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn este az M3-as autópályán, a 241-es kilométernél, Nagykálló közelében. A balesetben személyi sérülés nem történt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Gázszivárgáshoz riasztották hétfőn este a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat a szabolcsi megyeszékhelyre, az Orgona utcába, ahol egy darab egy colos gázcsonkból anyagfáradás miatt szivárgott a gáz. A tűzoltók csőszorítóval a szivárgást megszüntették és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kisebb területen a száraz aljnövényzet gyulladt meg hétfőn délelőtt a 38-as számú főút mellett, Rakamaz külterületén. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Hasonló eseményeknél kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozniuk Tisztabereken, Penészleken és Nagycserkesz határában is, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és a hozzáépített faszerkezetű melléképület teteje hétfő délelőtt Nyírtelken, a Dózsa György utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élők rokonokhoz költöztek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett, a tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy kisvárdai családi ház egyik szobájában hétfő délután, a Munkás utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/_bh6UYp5dWQ/3860765
Felkapott
További hírek