Végleg leállhatnak a nyírbátori és a csengeri vonatok


A MÁV-csoport honlapján a napokban jelent meg a pályázati felhívás a „Vasúti jármű helyett közúti jármű alkalmazása a 113 Nyíregyháza–Nyírbátor és a 114 Mátészalka–Csenger vasútvonalakon” tárgyú beszerzéshez. A keretösszeg ötvenmillió forint, ebből az érintett vonalakon a vasúti személyszállítási közszolgáltatást közúti jármű alkalmazásával kívánja biztosítani a MÁV-Start Zrt. a decemberben életbe lépő új menetrendtől.

Az intézkedés okairól és a vonatok újraindításának tervezett időpontjáról megkérdeztük a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságát; amint megérkeznek a válaszok, frissítjük cikkünket.

A Nyíregyháza környéki vonalak erősen megszenvedték az elmúlt bő évtized mellékvonal-bezárásait: nincs már forgalom Tiszalök-Ohat-Pusztakócs és Nagykálló-Nyíradony között, megszűnt a vonatközlekedés a Nyírvidéki Kisvasút mindkét szárnyvonalán.


Budapest - A 2018/2019-es vasúti menetrend december 9-én lép életbe, amely már letölthető a MÁV-csoport weboldalán, valamint az utasok előre tájékozódhatnak az online menetrendi keresőben is a belföldi és nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről - közölte a MÁV szombaton az MTI-vel. A bel...
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/5qVkb0ce3Fg/4054277
Felkapott
További hírek