Videó: Volt jégeső, vihar, villámlás megyénkben is – Kállósemjénben pincékbe tört be a víz


Volt, ahol villámlott, és több helyen jég is esett. A katasztrófavédelem ügyelete arról adott tájékoztatást, hogy Kállósemjénben több családi ház pincéjébe tört be a víz, amit ki kellett szivattyúzni. Csütörtökön napközben jobbára a Tiszántúlon és Borsodban lehet zivatar, várhatóan heves kísérőjelenségek és felhőszakadás nélkül.

KM/MTI

A katasztrófavédelem közleménye

A szerdán átvonuló vihar miatt elsősorban vízeltávolításokhoz kérték a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Egy nagyméretű tölgyfa ága hasadt le szerdán délelőtt Csaroda és Hetefejérce között, amely a közúti forgalmat veszélyeztette. A tarpai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Kállósemjénben, szerdán este a több helyen hirtelen lezúduló esővíz okozott gondokat. A település több utcájában lakóházak pincéjébe tört be a víz, ami az ott lévő értékeket veszélyeztette. Így a Kossuth, Rákóczi és Toldi utcákban kellett a helyi önkéntes és a nyírbátori, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk motoros szivattyúk segítségével, de Nyíregyházán, a Meggyes utca egyik lakóházánál is hasonló esemény adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

KM-MTI

Felhőszakadás, jégeső Kállósemjénben:

Forrás: youtube / szabolcs978

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/GNUbQ6y7f5E/3467316
Felkapott
További hírek