A geszterédiek vizét isszák

– Tisztában voltunk vele, hogy nagy változások előtt állunk, azonban a koronavírus-járvány akkor érkezett meg ténylegesen a községünkbe, amikor tavaly márciusban be kellett zárni az óvodánkat – idézte fel a múltat Szabó József, az 1800 lelkes település polgármestere.

Maszkokat adományoztak

– Szabó Olga és Kerekes András vezetésével azonnal elkezdődött a maszkvarrás. Még abban a hónapban minden geszterédi háztartásba jutott belőlük, emellett adományoztunk a nyíregyházi kórháznak és a környező településeknek is. Természetesen nálunk is elmaradtak a rendezvények, bízunk benne, hogy hamarosan újra megpezsdülhet a településen a közösségi élet. – Tavaly befejeződött a 40 millió forintos, TOP-os csapadékvíz-elvezetési projekt. Az idén év elején megérkezett a 30 millió forintos céltámogatás a Petőfi utca felújítására. A terveink között szerepel a művelődési ház előtti tér rendezése és a zsidó temető bekerítése. Rajtunk kívül hat településen (Érpatakon, Újfehértón, Bökönyben, Tégláson, Hajdúhadházon és Bocskaikertben) fogyasztják Geszteréd vizét, viszont csak Érpatakon és nálunk nincs kiépítve a szennyvízhálózat. Ezen szeretnénk belátható időn belül változtatni.

Törekszenek a fejlesztésekre

– Egyéb prioritások is vannak. Több mint negyven éve nem javították ki a 4901-es közutat, nagyon ráférne a teljes körű aszfaltozás. A kerékpár­útnak is kedvező lenne a fogadtatása. Emellett pedig szeretnénk egy ötven férőhelyes bentlakásos idősök otthonát. Ezek a prioritások, és minden évben törekszünk a fejlesztésekre. Kis település vagyunk, behatároltak a lehetőségeink, de mindig tudtunk tartalékot képezni. Nagyon várjuk, hogy a mindennapjaink visszatérjenek a régi kerékvágásba, és sokat teszünk a terveink megvalósulásáért – tette hozzá végezetül Szabó József, Geszteréd polgármestere. KM
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek