Azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat


A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség illetékességi területén nagy számban indulnak büntetőeljárások zaklatás miatt. Rendszeres, hogy az élettársi, szerelmi kapcsolatok megszakadása után az egyik fél nem tudja feldolgozni a szakítást, és keresni kezdi a másikat – vagy azért, hogy a kapcsolatot helyreállítsák, vagy bosszúból, hogy a volt párját megakadályozza abban, hogy új életet kezdjen. Ezek a kapcsolatfelvételek az idő előrehaladtával zaklatóvá válhatnak, és feljelentés esetén megindul a büntetőeljárás.

Vádat emeltek a férfi ellen

Így történt ez egy érpataki pár esetében is, akik évekig éltek élettársi kapcsolatban, de a kapcsolat a férfi italozása miatt megromlott, a nő pedig elköltözött. A fiatal férfi ezt nem tudta feldolgozni, ezért hónapokon keresztül háborgatta a nőt. Rendszeresen megjelent a lakóhelyén, illetve telefonon naponta számtalanszor hívogatta. Kezdetben azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha nem állítják helyre kapcsolatukat, majd mivel ezzel nem ért célt, azzal fenyegetőzött, hogy megveri a nőt és szüleit, sőt, azt is mondta, hogy rájuk gyújtja a házat.

A zaklatások tönkretették a nő életét, ezért feljelentette volt élettársát. A férfi a nyomozás során ígéretet tett arra, hogy nem keresi többé volt párját, ezért az ügyész közvetítői eljárást rendelt el. Az eljárás azonban nem volt eredményes, ugyanis a férfi továbbra is háborgatta a nőt, ezért az ügyészség a napokban zaklatás minősített esete miatt vádat emelt ellene a bíróságon – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/188SMA7g4bc/4008763
Felkapott
További hírek