Élményekkel teli lesz a nyaruk

Tombol a nyár, a gyerekek pedig élvezik a vakációt: sokan nagyszülőknél, rokonoknál töltik a szünidő nagy részét, ám rengeteg tanuló a táborok különleges hangulatába is belekóstol. A Nyíregyházi Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően az idén 3554 diák töltheti táborokban a szünidő néhány napját – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

Élménydús időtöltés

– A Nyíregyházi Tankerületi Központ intézményeiben is közkedveltek az Erzsébet-táborok, ezért az idén is nyújtottunk be rá pályázatot. Ennek köszönhetően négy járásban összesen 23 iskola és tagintézményei éltek a táborok lehetőségével, így több mint 3000 tanulónak biztosítva tartalmas időtöltést a nyári szünet egy részére – mondta el Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója. – A korábbi években is pályáztunk már erre a lehetőségre, és tapasztalataink szerint évről évre gyarapszik az Erzsébet-táborok programjaihoz csatlakozó iskoláink, valamint a turnusok száma is. Az Erzsébet-táborok töretlen népszerűsége érthető: nemcsak Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, ami évente több ezer gyermeknek kínál kikapcsolódási lehetőséget több formában, de változatos rendezvényeinek köszönhetően minden részt vevő kisdiák talál érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. – A tanulók három típusú tábor közül választhatnak: vannak az élménytáborok, melyek a Balaton mellett Zánkán és Fonyódligeten kínálnak programokat, míg a napközis táborokat a tanuló lakóhelyéhez közel szervezzük meg, illetve vannak az utazótáborok, amikor határon túlról érkeznek hozzánk gyerekek, vagy a mi diákjaink mennek oda. – A táborokban ötvöződik a sport, a kultúra, a művészet és a tudomány. A turnusok alatt ismeretterjesztő és hagyományőrző foglalkozásokon is részt vehetnek a diákok. A táborokban töltött öt nap alatt minden szolgáltatás ingyenesen elérhető számukra, emellett napi négy alkalommal biztosítják nekik az étkezést is – tette hozzá a tankerületi igazgató. – A legkedveltebb programok mindig a mozgással és sporttal kapcsolatos rendezvények, de nagy népszerűségnek örvendenek a kézművesesemények és a népi, hagyományőrző játékok is. Nagyon hasznosnak tartjuk ezeket a táborokat, hiszen ebben a formában is tehermentesítjük a szülőket. Tudjuk, hogy a 11 hetes nyári vakáció a gyerekek számára öröm, ám a szülőknek sok esetben problémát jelent olyan elfoglaltságokat, megoldásokat találni a gyerekeknek, ami még a pénztárcájukat is kíméli.

Sokan élnek a lehetőséggel

Az előző évhez képest megduplázódott az Erzsébet-táborokban részt vevő diákok száma, hiszen tavaly a ­Nyíregyházi Tankerületi Központ által fenntartott ­intézményeiből 1977 gyermek 9 turnusban, 193 pedagógus felügyelete mellett töltött el néhány napot a táborokban. Gaszperné Román Margit kiemelte: nem is kell pozitívabb visszajelzés annál, hogy a szülők kérésére – egy korábbi tábor élményei alapján – a tankerület ismét benyújtja a pályázatot egy újabb turnusra. Üdítő látni a gyerekek és a pedagógusok fel­szabadult örömét a tábori napok alatt, ez mindennél többet ér. GE
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/-U1BtXu_n2o/
Felkapott
További hírek