Fotók: Augusztus 20-i ünnepségek Szabolcsban

Az Új kenyér ünnepe Újfehértón

Lovastalálkozóval kötötték egybe a Szent István napot Újfehértón.

Régi hagyományként a város és az ország zászlóit lovasok vitték a főtérre Szent István napon, ahol a település elöljárói felvonták a nemzeti színű lobogót. A Himnsz hangjai után Nagy Sándor polgármester mondta el ünnepi beszédét, kitérve napjaink biztonsági kérdésekkel érintett jelentőségére. Az új kenyerete hintónt hozta a Bihari Banda, majd pergő tánccal arattak tapsot. A történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret, majd azt megszelve az érdeklődők mindegyike megkóstolhatott. Az immár XV. alkalommal megrendezett lovastalálkozó paripáit kantárdíszekkel tették szebbé, és körbevonultak a városon. A rendezvény ezután a színpadra koncentrálódott, ahol Aradszky László, a helyi táncosok, és fűvósok, valamint Lóránt Barna (Trabarna) lép fel a tűzijáték előtt.

Fotó: Pusztai Sándor


Szent István-napi műsor Ibrányban

Gólyalábas óriásbábos előadással vette kezdetlét szombaton Ibrányban a Szent István-napi programkavalkád, mely vasárnap főzőversennyel folytatódott.

Fotó: Sipeki Péter


Vidám családi nap Nyírpazonyban

Számtalan kísérőprogram és fellépő felvonultatásával rendezték meg vasárnap a Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivált.

Fotó: Sipeki Péter


Az Új Kenyér ünnepe a Sóstói Múzeumfaluban

Az Új Kenyér Ünnepe alkalmából kenyérsütéssel, kézműves udvarral, játékokkal, kiállításokkal és színes programokkal vártak mindenkit vasárnap a Sóstói Múzeumfaluban.

Fotó: Sipeki Péter


Szent István-napi ünnep Nagykállón

Az Államalapítás és az új kenyér ünnepét rendezték meg vasárnap a Nagykállói Református Műemléktemplomben. A Talán Teátrum részleteket idézett fel az István a király című rockoperából, majd a térség országgyűlési képviselője Simon Miklós beszélt Szent Istvánról és napjainkról. A város polgármestere Juhász Zoltán ünnepi beszéde után a település kiválóságainak adott át elismeréseket. Ezután a történelmi egyházak képviselői áldották meg az új kenyeret.


Fotó: Pusztai Sándor


Városi ünnepség Nyíregyházán

Államalapító Szent István tiszteletére rendeztek ünnepet vasárnap a Váci Mihály Kulturális Központban.


Fotó: Sipeki Péter

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/u2UD_qo3nqw/3588058
Felkapott
További hírek