Ideiglenes menetrend megyénk vasútvonalain

A közösségi közlekedési hálózaton a járványhelyzet jelentősen visszavetette az utasforgalmat, ezért június 6-ától több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatott a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. A járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-START belföldi utasforgalma március 15. és május 15. között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat.
Június 6-ától egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni. Az előírt védőtávolság a buszokon is betartható.
A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, szükség esetén a megrendelővel közösen felülvizsgálja a menetrendet, és rugalmasan alakítja a biztosított kapacitásokat.
Június 6-ától naponta egy vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pótlóbuszok járnak a Fehérgyarmat–Zajta szakaszon (113-as vasútvonal). Naponta egy vonatpár közlekedik június 6-ától, a többi vonat utasai a vasúttal párhuzamos útvonalon közlekedő helyközi buszjáratokkal utazhatnak a Nyíregyháza-Nyírbátor (113-as vasútvonal) és a Mátészalka–Csenger (114-es vasútvonal) szakaszokon. Naponta két vonatpár közlekedik, a többi járat helyett pótlóbuszok járnak június 6-ától a Mátészalka–Záhony (111-es vasútvonal) és a Nyíregyháza–Vásárosnamény (116-os vasútvonal) szakaszokon. A Debrecen–Tiszalök vonalon (109-es vasútvonal) négy vonatpár jár naponta, pénteken és szombaton további egy, vasárnap további két vonattal kiegészülve. A többi vonat helyett pótlóbusz közlekedik .
A részletes menetrendeket a vasúttársaság a honlapján és az állomási hirdetményeken teszi közzé.
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek