Körforgalmakkal gazdagodhatnak a megye közútjai

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavalyelőtt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Aszfaltoznak, festenek

Ennek része a 3612-es jelű Tiszalúc–Nagycserkesz összekötő út 5,6 kilométeres szakasza, a kivitelezési munkákat jelenleg is végzik. A „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9.” elnevezésű projekt a 3612-es jelű úton túl több megyei felújítást is magában foglal, melyeket a társaság 1,324 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg. A 3612-es jelű útnál a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 120 napot vesz igénybe. A Tiszalúc–Nagycserkesz összekötő út 9+628 és 15+300 kilométerszelvények közötti 5,6 kilométeres szakaszán nemcsak aszfaltoznak, hanem hat kis sugarú ívben a padka térkő burkolattal épül ki, négy autóbusz-megállóhelyen pedig kiemelt szegélyes leszállóperont alakítanak ki. A teljes szakaszon tartós burkolati jeleket festenek fel, az ívekben előzési tilalmak bevezetésével.

Jó hír a kerékpárosoknak is

Megújul a 41-es és a 4926-os utak csomópontja is, ott az átalakítás 150 napig tart. Leveleken a 41-es Nyíregyháza–Beregsurány főút 20+434-es kilométerszelvényében, a 4926-os jelű Levelek–Kállósemjén összekötő út kezdőszelvényében, valamint a Mikszáth Kálmán utcánál lévő csomópontot körforgalmú csomóponttá alakítják át a szakemberek. Átépítik a meglévő autóbuszöblöket, és a csomópont mind a négy ágán járdát és kerékpárút-kapcsolatokat, valamint gyalogos-, illetve kerékpáros-átvezetéseket alakítanak ki. Napkornál is pozitív változásoknak örülhetnek az ott élők, az arra közlekedők. A felújítás révén Napkoron a 41-es Nyíregyháza–Beregsurány főút 11+980-as kilométerszelvényében és a 4102-es jelű Nyírtura–Nyíradony összekötő út 9+728-as kilométerszelvényében lévő csomópontot építik át körforgalommá. Az építés során a szükséges közműkiváltásokat (ivóvíz, távközlés, elektromos hálózat) is elvégzik, illetve a közvilágítási hálózat is elkészül.

Javul a szolgáltatási nívó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztá­lyának munkatársai bíznak abban, hogy a beruházásokkal nőhet a forgalombiz­tonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. KM
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek