Megszaporodtak a tűzesetek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Teljes terjedelmében égett egy hat négyzetméteres, fa szerkezetű melléképület szombat délelőtt Bökönyben, a Zalka Máté utca egyik lakóházának az udvarán. A tüzet a tulajdonosnak sikerült megfékeznie. A szakolyi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Tíz hektáros területen lángolt a nádas és a száraz aljnövényzet szombat délután Tiszarád és Nagyhalász között. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók több vízsugárral, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kékcsén, a Fő utca mögötti területen a száraz aljnövényzet oltása adott feladatot a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak, ahol négyszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Nagyméretű akácfa dőlt az úttestre szombat délelőtt Tiszaadony és Barabás között. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Nyíregyházán, a Karéj utca egyik családi házának az udvarán egy akácfa dőlt meg, amely a lakóházat veszélyeztette. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a nagyméretű fát. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy ikerház tetőszerkezete és egyik szobája szombat éjszaka Jékén, a Liptay utcában. A tűzesetben ketten kisebb sérüléseket szenvedtek. A kisvárdai és a cigándi hivatásos tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Mivel a ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Két ember megsérült egy háztűzben Jékén
Jéke - Kigyulladt egy családi ház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jékén, a Liptay utcában. Az épület teljes tetőszerkezete égett, amikor a helyszíne érkeztek előbb a kisvárdai, majd a cigándi hivatásos tűzoltók. A rajok eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A ház két l...
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/VKeDoqIht3g/3574099
Felkapott
További hírek