Névadóhét a Kállay-iskolában

1 évvel ezelőtt
Minden évben megemlékezik a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakközépiskolája az intézmény névadójáról, Kállay Rudolfról. Így volt ez az idén is, az elmúlt héten különböző programokkal csalogatták az iskolába a vendégeket.

Gyertyagyújtás, koszorúzás

A programsorozat november 11-én, hétfőn pályaválasztási nyílt nappal indult. Ennek keretében a megye különböző iskoláiból érkeztek 8. osztályos tanulók, hogy bepillantást nyerhessenek az oktatási intézményben tanulható szakmák műhelyeibe: a bádogos, lakatos, hegesztő, kőműves, szakács, pincér, eladó, divatszabó és szociális gondozó és ápoló szaktantermekbe. Nem hiányzott a sportnap sem, az MSZC iskoláinak tanulói a sportpályán küzdhettek meg barátságos mérkőzéseken. Az iskola névadójára, Kállay Rudolfra emlékműsorral, gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztek. A hagyományoknak megfelelően azon a napon adták át a Kállay Kristóf-, illetve az Ilosvay Ferenc-díjat. Ebben az évben a Kállay Kristóf-díj nyertese Kiss Krisztián 11. d-s szakácstanuló, az Ilosvay ­Ferenc-díj nyertese Burkó Edit Dzsenifer 11. a-s szociális gondozó és ápoló tanuló lett.

Pályaorientációs napon

A nyíregyházi Kállay Gyűjtemény jóvoltából egy minitárlat is nyílt az aulában a Kállay családdal kapcsolatosan, a kiállítást márciusig lehet megtekinteni a szakközépiskolában. Pénteken pályaorientációs nappal zárult a hét eseménysorozata. Ezen a napon a nagykállói általános iskola 7. és 8. osztályosainak segítettek a pályaválasztásban a tanárok és a diákok a különböző szakmák megismertetésével.

KM