Rendészeti csapatverseny: erősödik az összetartás és a csapatszellem

A versenyzőket először Szabóné Lipkovics Ildikó igazgató köszöntötte, a megnyitó ünnepségen pedig elhangzott: a megyei rendészeti csapatverseny egy egyfordulós, komplex versengés, amit minden évben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziumával közösen szervez meg.
A versenyre minden intézmény egy öt fős (négy tanuló és egy csapatvezető tanár) csapattal nevezhet be.
A verseny célja az, hogy a rendészet és a közszolgálat ágazati képzésben tanuló középiskolásokat a rendészeti pálya felé irányítsa, ezzel párhuzamosan erősödjön a fiatalokban az összetartás és a csapatszellem. – Jó végignézni a csapatokon, bízom abban, hogy itt ma a leendő kollégáimat látom – üdvözölte a megye kilenc településéről érkezett (Nyírbátor, Nagykálló, Mátészalka, Tiszadob, Tiszavasvári, Csenger, Fehérgyarmat, Záhony, Baktalórántháza) diákokat Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány. Hozzátette: nagyon bízik abban, hogy mindenkinek sikerült rendesen felkészülnie a megmérettetésre. – A sikeres pályaválasztás sok mindenen múlik, kell hozzá természetesen szerencse is, de mindenek előtt kitartás és szorgalom szükséges hozzá.
A rendészeti pálya várja a tehetséges, felkészült és motivált fiatalokat, akik megfelelő elméleti és gyakorlati tudással vannak felvértezve.
– A mai verseny egy jó értékmérője annak, ki hol is tart jelenleg, de bármelyik csapat is lesz a győztes, még rengeteg lépcsőfokot kell megugrania a végső sikerhez. Korrekt versenyzést kívánok, mindenki vigyázzon magára és a társára – adott útravalót a fiataloknak Farkas József megyei rendőr-főkapitány, aki hozzátette: aki a tiszti pályát célozza meg, azt várja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. – Jelentős nap ez az iskola, a diákok és a rendőrség életében is – ezt már dr. Bugya László, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója mondta a rendészeti csapatverseny pénteki megnyitóján. Köszöntőjében kiemelte: reméli, a jövőben is lesz becsülete az egyenruhának és a rendészeti életpálya vonzó marad a fiatalok szemében. A megnyitó után a csapatok tagjai nekiláttak az elméleti feladatok megoldásának, ám az iskola oktatói, pedagógusai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság képviselői felsétáltak a második emeletre és bementek a 207-es számú tanterembe.
Intézményünkben 2005 óta folyik rendészeti képzés, ami ezentúl méltó körülmények között folytatódhat tovább.
– Köszönjük a megyei rendőr-főkapitányság támogatását – fogalmazott a rendőrségi szaktanterem ünnepélyes átadásakor Fehérné Somogyi Tünde igazgató-helyettes, majd következett a kilencedik osztályosok harci bemutatója, három végzős fiatal jóvoltából pedig kiderült, a gyakorlatban hogyan is néz ki egy rendőrségi előállítás. Szondi Gyulával, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma csapatának vezetőjével, az intézmény óraadójával a verseny alatt beszélgettünk. A nyugalmazott alezredestől megtudtuk: nagyon komolyan készültek a nagykállói megmérettetésre, hisz tavaly ők nyerték a vetélkedést, az országos döntőn pedig a hatodik helyen végeztek, de úgy, hogy az utolsó versenyszám előtt még a második helyen álltak.

TG

A verseny helyezettjei:

1. Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2. Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma 3. Kisvárdai Szakképzési Centrum Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma A Rendőrségi Oktatási Központ Tanintézeti és Módszertani Főosztálya elismerésben részesítette a csapatverseny I. helyezettjét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság különdíját vehette át a verseny rendőrszakmai feladatát legjobban teljesítő csapata: a Mátészalkai Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A legjobb lövészcsapatnak járó elismerést vehette át az MRFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatási és Kiképzési Alosztályától: a Kisvárdai Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma.
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek