Soltész: közösen kell “csiszolni és faragni” gyermekeinket

Soltész Miklós a felújított és kibővített Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola átadásán azzal a hasonlattal élt, hogy a szobrászok és kézművesek egy hatalmas kő- vagy márványtömbből hozzák létre évek, évtizedek alatt alkotásaikat, ezt az óriási munkát végzi el a gyerekeinkkel a nagyszülőktől kezdve a pedagógusokig mindenki.

Mielőtt a művészek elkészítik a szobrot, mindig megbeszélik, mit kell csinálni, mert olyan nincs, hogy “össze-vissza pattintják a darabokat”, így a gyerekek esetében sem lehet, hogy külön-külön mindenki máshogy akarja nevelni őket – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, közösen kell őket “csiszolni és faragni”.

Az iskola védőszentjéről elnevezett szobor és szökőkút felavatásával egybekötött rendezvényen a gyerekekhez szólva Soltész Miklós elmondta, a tanárok a tanítással és a neveléssel a későbbi felnőttkora, a családalapításra készítenek fel, így nagyon fontosak az óvodában és az iskolában eltöltött évek.

Az iskolai évek talán a legmeghatározóbbak a gyerekek életében – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Ha ezt a gyermekek úgy tudják megélni – folytatta -, hogy odafigyelnek a szülőkre, a tanítókra és a lelki vezetőkre, akkor biztos, hogy olyan emberekké válnak majd, akikre büszkék lehetnek a geszterédiek.

Az eseményen köszöntőt mondott Simon Miklós (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője és Szabó József (Fidesz-KDNP) polgármester, az intézményt Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke áldotta meg. A püspök köszöntőjében hangsúlyozta, Geszteréd “mert nagyot álmodni”, amikor három évvel ezelőtt a község vezetése egy egyházi iskola létrehozásáról döntött.

A kormány és az egyházmegye összesen mintegy 800 millió forintos támogatásával új szárnnyal bővítették a már meglévő iskolaépületeket. A nyolc új tanterem mellett kápolna is épült a 150 gyereket oktató intézményben, és a tervek között egy kondipark megépítése és az iskolaudvar fejlesztése is szerepel.

– MTI –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/SuzJJZbM5Xw/3970568
Felkapott
További hírek