Újabb köztéri alkotással lesz gazdagabb Geszteréd


Két éve átvette a római katolikus egyház a geszterédi gyermekintézményeket, amelyek a Szent Anna nevet vették fel. A Szent Anna Óvoda és Általános Iskola kicsinyei és diákjai rendszeresen részt vesznek a községi ünnepségeken, a napokban a székelykapu felavatásakor kedveskedtek műsorral a vendégeknek.

A templom védőszentje is

Mint Szabó József, Geszteréd polgármestere érdeklődésünkre elmondta, szakemberek dolgoznak az általános iskola felújításán. Az intézmény bővül többek között aulával, tanteremmel, tánc- és informatikai szobával. Az iskola épülete előtt kap majd helyet a Szent Anna-kút. Szent Anna nemcsak az iskola névadója, hanem a település 200 éves templomának a védőszentje is. A templom melletti terület immár parkolónak is használható, ugyanis a napokban letérkövezték a szakemberek.

Kilenc mázsa és gránit

– Új köztéri szoborral lesz gazdagabb a község, a két alakot ábrázoló alkotás címe: Búcsú a fegyverektől. A kilenc má­zsás, gránitból készült alkotást a vissi művésztábor egyik képzőművésze ajánlotta fel Geszteréd számára. A szobrot a napokban hoztuk haza a kárpátaljai településről. Matl Péter szobrászművész volt ennek a tábornak a vezetője, s ő jól ismeri a községünket, hiszen a március 15-ei ünnepségünkön az általa készített Szent László szobrot avattuk fel. Nekünk jó érzés, hogy azt gondolta a szobrász: ez az új alkotás is méltó helyet kap majd Geszteréden – tette hozzá a polgármester.

MML

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/RjtpdANd8Ls/3883726
Felkapott
További hírek